Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Scrabble text

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Scrabble text taj Čet Jan 06, 2011 7:49 am

anja98

avatar
Administrator
U ovom tutorijalu ćete naučiti kako na napravite super Scrabble efekat koristeći različite alatke, lejere, stilove i paterne (ovde ćemo koristini drvo kao patern)


Korak 1:
Kreirajte novi fajl, ja sam koristio 700x300 piksela površinu i tu površinu obojite sa tamno plavom, ja sam koristio boju #11477E. Sada kreirajte novi lejer i nazovite ga “plocica”. Onda izaberite alatku “Rounded Rectangle Tool” i u njegovim opcijama izaberite opciju “fill pixels”I radius podesite na 4 px i proverite da li vam je uključena opcija anti-alias (ona treba da bude uključena).

U lejeru “plocica” sa bojom kreirajte #D4AB7D pravugaonik veličine 62x44 piksela. Što se tiče veličine, ne morate biti preterano precizni dok učite jer je bitni naredni delovi.Korak 2:
Sada iskoristite drveni patern koji vam je ove ponuđen i otvorite ga u Photoshop-u. Onda idite Edit > Define Pattern i ovo treba da sačuva ovaj drveti patern u listi vaših paterna.U već postojećem lejeru vašeg radnog fajla izaberite sledeće opcije kao što su prikazane na slikama.Rezultat:


Već se polako vidi naš krajnji proizvod.


Korak 3:
Sledeći korak je da napravimo ovaj lejer da ostale isti efekat, ali da bude bez lejer stilova (layer styles). To ćemo uraditi tako što kreirajte novi lejer postavite ga iznad “plocica” lejera i spojite ih uz pomoć “highlighting”-a (crveni krućići na slici će vam pomoći da shvatite poentu) i kada ste to uradili izaberite opciju Layer > Merge Layers. Nakon toga smanjite novo dobijeni lejer na 80%Korak 4:
Izaberite alatku “Horizontal Type Tool” i podesite je na bude Arial Black, regular, 24 pt, strong i da je boje #6A491E. dodajte novi lejer koji će biti iznad naše pločice i otkucajte prvo slovo veše reči. Naše slovo će biti slovo T od naravno reči tutorijali. Dodajte Lejer stil “Drop Shadow” vašem prvom slovu kao što je prikazano na slici.

Korak 5:
Kada ovo uradite kreirate jedan folder u koji ćete staviti ova dva lejera tako da oni uvek budu jedan uz drugi. Naravno za spajanje lejera postoji gomila tehnika, ali ova je najlaša. Ona uzmite i kopirate (duplicate) taj vaš folder na onolko slova koliko sadrži vaša reč. Naša reč je “tutorijali” krajnji proizvod treba da izgleda ovako.Korak 6:
Na kraju možete da se poigrate i da svako slovo malo iskrivite da dobije na efektu da su slova razbacana, ali da može reč da se lepo pročita. Evo malog primera kako to može da se izvede. Selektujte i lejer pločicu i njegovo slovo i izaberite opcije Edit > Free Transform i okrenite malo u levo ili malo u desno.izvor:tutorijali.rs

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu