Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Manipulacija - Andjeo

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Manipulacija - Andjeo taj Ned Jan 02, 2011 8:43 am

(c)micy

avatar
Administrator
Korak 1
Napravite novi dokument (600x700 piksela).

Paste-ujte sliku grube teksture iz pratećeg materijala. Ja sam odabrao jedan od tekstura “boje magle”.

Korak 2
Sada idite na Image>Adjustments>Hue/saturation. Smanjite zasićenje (saturation) ovog sloja na -80.

Korak 3
Sada idite na Image>Adjustments>Levels i primenite podešavanja prikazana ispod. Smanjite neprozirnost sloja (opacity) oko 20%.


Korak 4
Sada paste-ujte u sliku neke oblake i stavite ih na vrh vaše slike. Ukloniti originalnu poyadinu oblaka koristeći pen alatku (ili magični štapić alat (magic wand tool) ako je pozadina sličnih boja). Ovo ostavlja samo oblak. Tada duplirati ovaj layer i idite na Edit>Rotate>Rotate 180 degrees. Premesti ovu izmijenjani oblak na dno vaše slike. Onda stopite (merge) dva sloja zajedno, i nazovite ga “clouds”.

Korak 5
Sada promenite layers blend mode “clouds” sloja na “hard light”. Tada duplirati ovaj layer i spojite ova dva sloja. Smanjiti opacity ovog spojenog sloja do 85%. Zatim idite na Image>Adjustments>Desaturate.

Korak 6
Na sliku paste-ujte novu teksturu koja liči na betonsku ploču iz pratećeg materijala.

Zatim promenite blend mode ovog sloja u “multiply” i smanjite opacity do 20%. Idi na Image>Adjustments>Hue/saturation i smanjiti zasićenje na -85. Ako mislite da je potrebno, idite na Filter>Sharpen>Sharpen, samo da stvarno prikažemo detalje tekstura.

Korak 7
Sada napravite novi sloj po imenu “color gradient overlay”. Prevucite gradient linearno vertikalno dole preko platna. Možete videti da sam gradijent koji sam koristio u nastavku. Zatim promenite blend mode sloja na “soft light”.


Korak 8
Sada napravite novi sloj nazvan "gradient fade “. Koristite rectangular marquee selection tool za izradu tanke, pravougle selekcije. Zatim popunite ovu selekciju sa belim transparentan linearni gradijent. Zatim promenite blend mod ovog sloja na “overlay”. Idi na Edit>Transform>Rotate i rotiraj gradijent lepo da stane na vrh oblaka u svojoj slici.

Korak 9
Sada duplirati ovaj sloj dvaput, pomerati svaki duplikat na drugi deo vaše slike, i rotirajući, da bi se pozicije gradijenata pojavljivali slučajno. Na kraju, spojite sve vaše “gradient fade” slojeve zajedno, i koristite veliku, mekanu gumicu (Eraser tool) na niskom Zatamnjenošću (opacity) da izbrišete njihove oštre ivice.

Korak 10
Sada na sliku stavite sliku devojke koja skače (isto, ovu sliku imate u pratećem materijalu). Sečenje slike prilično dugo da traje, ali je vredno utrošiti vreme kako bi se to što bolje odradilo. Možete koristiti bilo Laso tool olovkom ili Pen Tool.

Korak 11
Idi na Image>Adjustments>Levels i primeniti podešavanja prikazana ispod:

Korak 12
Sada idite na Image>Adjustments>Color balance i primeniti podešavanja prikazani ispod. To bi trebalo pomoći da se bolje uskladili devojka sa vašom pozadinom.


Korak 13
Sada idite na Image>Adjustments>Hue/saturation i smanjiti saturation vaše devojke na slici do -25.

Korak 14
Sada izrezati sa slike gde se nalazi ptica tako da joj isečete samo krilo i nalepite iznad devojke, tj prilepite joj krila uz leđa. Takođe sam ugao krila što realnije da ispadne i idite u Filter>Sharpen>Sharpen da izvedemo detalje krila do izražaja.

Korak 15
Sada koristite Eraser Tool i Smudge Brush, kako bi se uskladili nežno krilo i leđa devojke. Zatim smanjiti opacity sloja na 0%, te koristite laso tool da raščistiti delove krila koji se preklapaju preko kose devojke. Zatim napravite selekciju u obliku kose, vratite opacity na 100% i pritisnite na tastaturi taster DELETE. To će dati utisak da su devojačke kose ispred krila.

Korak 16
Sada idite na Image>Adjustments>Levels i primeniti podešavanja prikazana ispod. To će učiniti krila više intenzivna.

Korak 17
Idi na Image>Adjustments>Color balance i primeniti podešavanja prikazana ispod:Korak 18
Sada duplitajte sloj vašeg krila stavite ga ispod “Woman” sloja. Idi na Edit>Transform>Rotate i rotirati ga tako da se čini da je iza izvornog krila. Zatim idite na Image>Adjustments>Brightness/contrast i smanjiti na -60 svetlinu i kontrast na -40.

Korak 19
Sada izaberite vaš izvorni sloj krila i idite na blending options. Primenite kao ispod navedeno.

I to je to. Fotomanipulacija je završena.


tut by : Strahinja Krstić

preuzeto sa tutorijali.rs

Pogledaj profil korisnika http://artcorner.forumsr.com

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu