Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Zavese

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Zavese taj Ned Jan 02, 2011 9:04 am

(c)micy

avatar
Administrator
U ovom tutorijalu objasnićemo kako se prave zavjese u Photoshop CS3. Veći dio tutorijala će biti na Vama da boje i oblike određujete proizvoljno.

Korak 1:
File/New i podesite parametre kao na slici:Korak 2:
Foreground i Background podesite kao Crnu i Belu:Korak 3:
Izaberite Gradient Tool i i izaberite 4. vrstu gradijenta i kliknite na gradijent, a zatim ga podesite kao na slici:Klikom dodajte 3 ključne boje i izaberite njihove vrednosti po Vašem mišljenju i neka budu nijanse između crne i sive, otprilike kao što je prikazano na slici:Korak 4:
Napravite novi layer Layer/New/Layer i upotrebite na njega gradijent. Nakon upotrebe gradijenta obrišite višak boje tako da dobijete otprilke nešto kao što je prikazano na slici:Korak 5:
Zatim idite na Edit/Transform/Warp i podesite Vašu budiću zavesu poput slike ispod. Zavrnute ćoškove ćete postići tako da desni donji ćošak prevućete na levu stranu:Korak 6:
Duplirate layer:Zatim ponovite korat 5 i dobićete nešto poput slike ispod:Uradite to još nekoliko puta u zavisnosti od Vaše želje za količinom zavjesa.

Korak 7:
Zatim selektujte neke od zavesa i idite Image/Adjustment/Curves... i podesite boju:Uradite to i na ostalim zavesama tako da imate nešto poput ovog:
izvor:tutorijali.rs

Pogledaj profil korisnika http://artcorner.forumsr.com

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu